vineri, 18 martie 2016

Scrisoare pentru el

     Dacă ţi-ai văzut cea mai bună prietenă plângând după un băiat, atunci vei ştii la ce mă refer. Am trăit amândouă aceleaşi momente de tensiune. Am încercat sentimente de mânie şi poate chiar de ură. Şi, în final, ne-am pus o întrebare: de ce e atât de uşor şi de plăcut pentru băieţi să facă o fată să sufere?

     Acum, după o perioadă în care am avut tot timpul să mă gândesc, ştiu răspunsul. Şi acest mesaj este pentru toţi acei băieţi care au renunţat la fata care îi iubea.

     Ştiu că ţi-a fost greu să o păstrezi lângă tine. Când obţii ceva ce ţi-ai dorit de mult, uiţi să te bucuri de acel lucru şi te gândeşti cum să faci să îl păstrezi cât mai mult, cum să nu îl împarţi cu nimeni. Dar uiţi să şi pui în aplicare toate planurile tale, eşti atât de ocupat încât nu îţi dai seama că neglijezi ceva ce îţi întreţine fericirea. Dar e trist, mă, că în ziua de azi majoritatea băieţilor crede că o fată este un premiu pe care, după ce te mândreşti puţin cu el, îl uiţi undeva pe un raft, în sufragerie. Ce-i drept, nu îl ascunzi, dar nici nu-i mai oferi importanţă. Şi de aceea înţeleg de ce tu nu ai putut să o păstrezi, pentru că era ceva prea dificil să o cucereşti şi să o recucereşti din nou ca să fii sigur că va fi mereu a ta. E mai simplu să arunci ceva la gunoi decât să îl repari, nu-i aşa amice?

     Ştiu că nu voiai să o dezamăgeşti. Şi tocmai din acest motiv ai dezamăgit-o cel mai tare! Îţi ascundeai greşelile, o minţeai sperând că într-un final o să o fraiereşti. Dar uite că are şi minte, şi memorie, prietene, şi ţi-a învăţat deja toate minciunile pe de rost. Şi tu în loc să îi aduci scuze şi flori, îi aduceai nervi şi lacrimi pe faţă. Şi cum ai vrea, în acest mod, să rămână lângă tine?

     Ştiu că nimeni nu e perfect, şi nici nu ţi-a cerut nimeni să fii. Tot ceea ce ea a vrut era să fii sincer cu ea, să o iubeşti şi să o tratezi ca pe partenera ta de viaţă, nu ca pe proprietatea ta. Nu era mult şi nici greu, dar mintea ta stătea la cu totul altceva decât la a o face pe ea fericită. Hai să-ţi mai zic ceva, ca de la prietena ei la fostul ei prieten: nici prietenii şi nici jocurile video nu te vor strânge în braţe noaptea. Nu aceste lucruri te vor încălzi peste ani în zilele de iarnă şi nici nu te vor ridica de la pământ atunci când toate visele ţi se prăbuşesc. Ţi-ai ales greşit  priorităţile.

     Ştiu că îţi e greu să recunoşti, dar încă o mai iubeşti. Ştii că ea a fost altfel, că a fost specială şi ştii că nu o să mai găseşti pe cineva ca ea. Realizezi cât ai greşit, şi poate îţi pare rău, dar acum e prea târziu. Spre deosebire de tine, care ţi-ai bătut joc, alte persoane au fost lângă ea şi au ajutat-o să înţeleagă că degeaba îi dai iubire unui om care nu ştie cum să o conceapă. Ştii, e ca la poker. Îţi pui toate sentimentele în joc şi dacă pierzi, rămâi sărac. Şi tu ai fost preocupat doar să trişezi în jocul ăsta şi după ai ieşit din el, înainte ca cineva să îşi dea seama. Dar acum? Acum ce faci? Aha, acum o iubeşti? Ţi-ai dat seama de asta prea târziu şi acum nu mai are nevoie de tine. Îşi va găsi jumătatea într-un alt băiat, căci sunt atâtea suflete frumoase care o aşteaptă, dar ea le-a refuzat pentru a fi cu tine... Dar tu, tu vei rămâne mereu marcat de amintirea ei, pentru că nu o să mai găseşti pe nimeni ca ea, care să te accepte aşa cum eşti, cu toate defectele tale, să îţi cunoască toate urcuşurile şi coborâşurile şi să te ridice de jos când toţi ceilalţi te părăsesc. Ai avut lângă tine un suflet curat, dar te-ai jucat cu el cu mâinile murdare.




2 comentarii: